Építőipari generál kivitelezés

Építőipari generál kivitelezés: „az első kapavágástól akár a kulcsrakész állapotig”

Ezen teljes körű kivitelezési megbízás eseten a folyamat az igények pontos felmérésével kezdődik, majd az anyagi keret meghatározása (itt fontos megemlíteni a banki finanszírozású ügyleteket, ahol a bank írhatja elő a fizetési ütemtervet, amely maga után vonja az elvárt készültségi fokot is. Ebben az esetben módunkban áll „meghitelezni” a kért műszaki állapotot. Ezt nevezzük utofinanszírozásnak.

Előfordulhat olyan eset is, amikor a megrendelő rendelkezik saját tőkével, de nem a teljes kivitelezéshez való összeggel és pénzintézet segítségét nem kívánja igénybe venni. Ez esetben lehetőség van* a munkálatok megkezdésére addig, ameddig a lehetőségek adottak, majd a további összeg rendelkezésre álltát követően a munkálatok folytatódnak.

*ezen esetekben csak akkor kezdjük meg a munkálatokat, ha lehetőség van olyan szintre eljutni, amely során a beépített anyagok - ha a munkálatok abbamaradnak - nem sérülnek, minőségűkben az időjárás viszontagsága nem tesz kárt. Például: ázó főfalak!

Ezt követően szerződést kötünk, kitérve minden részletes kérdésre, mint például a szerződés tárgya, annak kivitelezési időtartama, teljesítési és részteljesítési határidők, szavatosság, kötbér stb.

Az utóbbi időben nagyon sokat változott, talán mondhatni lényegesen leegyszerűsödött a lakóingatlanok engedélyezési ügymenete az e-napló megjelenését követően. Az elektronikusan vezetett építési napló az egyetlen hiteles dokumentáció, amely jogszabályi formában rögzített, autentikus dokumentáció, mely a kivitelezés folyamatát, annak résztvevőit, körülményeit és a résztvevők észrevételeit kronologikus sorrendben tartalmazza. Éppen ezért a napló megfelelő vezetése alapvető fontosságú a kivitelezésben részt vevők számára illetve a kész ingatlan használatbavételi engedélyek egyik alapfeltétele.

Fontos megemlíteni a kivitelezési megbízás harmadik szereplőjét, a felelős műszaki vezetőt.

(Felelős műszaki vezető fogalma: az építési munkaterületen végzett építési-szerelési munkát az Építési törvényben meghatározott felelősséggel irányító személy, tevékenysége a szerződésben vállalt építőipari kivitelezési tevékenységnek vagy meghatározott részének irányítására terjed ki)

A papírmunkát az elektronikus építési napló megnyitása( a megrendelőnek rendelkeznie kell díjmentesen igényelhető elektronikus ügyfélkapura , lásd.: NÜJ szám) követi, ahova minden szükséges dokumentációt feltöltünk, megbízzuk a felelős műszaki vezetőt és a megrendelő az építési munkaterületet a megtekintést követően a kivitelező részére átadja.

Majd a munkálatokat megkezdjük a rendelkezésünkre bocsátott építési területen.

És itt jelentkeznek a generál kivitelezés adta előnyök!

Akár a pénzügyi vonatkozást, akár az átfutási időt vesszük figyelembe, mindenképpen előny generálkivitelező jelenléte, akár építésről, akár felújításról van szó. A generálkivitelező nagy jártassággal rendelkezik, továbbá általánosságban elmondható, hogy összeszokott csapattal dolgozik, ebből adódóan az építkezés átfutási ideje jóval rövidebb, mint amikor az építtető saját maga próbálja összehangolni a munkálatokat

Mivel a munkálatok összességére, kötünk szerződést, az építkezés teljes bekerülési díja általában alacsonyabb, mint amikor az építtető saját maga vállalja fel a szervezési tevékenységet, generálkivitelező közreműködése nélkül.

Alvállalkozóinkkal 10 éve dolgozunk együtt. Ezalatt a hosszú idő alatt sikerül a legnagyobb hatásfokú együttműködés elsajátítása. Nagyban segíti a közös munkát, hogy alvállalkozóink a tágabb értelemben vett családtagjaink, akikkel akár egy vasárnapi ebéd közben egy rögtönzött munkamegbeszélést is tarthatunk.

A kivitelezés befejezését követően a megrendelő és a kivitelező között a műszaki átadás–átvétel során egyeztetik az elvégzett munka minőségi követelményeit és annak hiánytalan teljesítését a birtokbavétel követ.


De nem csak építőipari generál kivitelezést vállalunk új és használt ingatlanok esetében, egy- egy munkafolyamat megbízását is vállaljuk, legyen szó kőműves , ács, szigetelési munkálatokról. 

• alapozási munkálatok

• főfalak , válaszfalak falazása

• monolit és előre gyártott födémek készítése

• zsaluzás - állványozás és tetőfedési munkálatok

• csőhálózat és központi fűtés szerelés

• belső vakolás,

• külső homlokzati szigetelések ( polisztirol, ásványi kőzetgyapot) -kel kapcsolatban is tudunk segíteni. 

Egy hajóban evezünk

A folyamatosan emelkedő építőanyag költségek, az elszálló árak híre számos építtetőt ért derült égből villámcsapásként. Kivitelezőként pontosan tudjuk, hogy otthonok építése az élet legnagyobb befektetései közé tartozik, azonban a folyamatok megszervezése, szükség esetén a hitelkérelem elbírálása komoly stresszforrás lehet. A növekvő költségek pedig tovább nehezítik mindezt.

Az anyagköltségek emelkedésére kivitelezőként nincs hatásunk és a mi kalkulációinkat, ajánlatainkat is érinti a változás, hiszen nem szándékunk cserben hagyni az építtetőket. Hisszük, hogy ebben a helyzetben a szakértői segítség és tapasztalat fontosabb, mint valaha. Emberséges generálkivitelezőként azon dolgozunk, hogy megtaláljuk az optimális megoldást megrendelőink otthonának kivitelezéséhez.

Az elmúlt 15 év tapasztalatai alapján megtanultuk, hogy az álomszerű otthonok kivitelezésénél elengedhetetlen a személyes kapcsolat. Most még fontosabb, hogy a tervet, árajánlatot egyeztesse, részletesen megbeszélje a kivitelezővel, mivel rengeteg múlhat a részleteken. Mi hisszük, hogy a pontos ajánlatadás meghatározó az építkezés során, ezért minden esetben nagy hangsúlyt fektetünk az ajánlat elkészítésére és bemutatására. Az a célunk, hogy a megbeszélésen Ön ne csak egy árajánlatot kapjon számokkal, hanem az optimális megoldást és több, mint 300 felépített otthon tapasztalatát.

Legyen Öné a következő!

Kérjen ingyenes ajánlatot legyen szó új vagy használt lakásról!


Ajánlatkérés