Építőipari generál kivitelezés

Építőipari generál kivitelezés: „az első kapavágástól akár a kulcsrakész állapotig”

Ezen teljes körű kivitelezési megbízás eseten a folyamat az igények pontos felmérésével kezdődik, majd az anyagi keret meghatározása (itt fontos megemlíteni a banki finanszírozású ügyleteket, ahol a bank írhatja elő a fizetési ütemtervet, amely maga után vonja az elvárt készültségi fokot is. Ebben az esetben módunkban áll „meghitelezni” a kért műszaki állapotot. Ezt nevezzük utofinanszírozásnak.

Előfordulhat olyan eset is, amikor a megrendelő rendelkezik saját tőkével, de nem a teljes kivitelezéshez való összeggel és pénzintézet segítségét nem kívánja igénybe venni. Ez esetben lehetőség van* a munkálatok megkezdésére addig, ameddig a lehetőségek adottak, majd a további összeg rendelkezésre álltát követően a munkálatok folytatódnak.

*ezen esetekben csak akkor kezdjük meg a munkálatokat, ha lehetőség van olyan szintre eljutni, amely során a beépített anyagok - ha a munkálatok abbamaradnak - nem sérülnek, minőségűkben az időjárás viszontagsága nem tesz kárt. Például: ázó főfalak!

Ezt követően szerződést kötünk, kitérve minden részletes kérdésre, mint például a szerződés tárgya, annak kivitelezési időtartama, teljesítési és részteljesítési határidők, szavatosság, kötbér stb.

Az utóbbi időben nagyon sokat változott, talán mondhatni lényegesen leegyszerűsödött a lakóingatlanok engedélyezési ügymenete az e-napló megjelenését követően. Az elektronikusan vezetett építési napló az egyetlen hiteles dokumentáció, amely jogszabályi formában rögzített, autentikus dokumentáció, mely a kivitelezés folyamatát, annak résztvevőit, körülményeit és a résztvevők észrevételeit kronologikus sorrendben tartalmazza. Éppen ezért a napló megfelelő vezetése alapvető fontosságú a kivitelezésben részt vevők számára illetve a kész ingatlan használatbavételi engedélyek egyik alapfeltétele.

Fontos megemlíteni a kivitelezési megbízás harmadik szereplőjét, a felelős műszaki vezetőt.

(Felelős műszaki vezető fogalma: az építési munkaterületen végzett építési-szerelési munkát az Építési törvényben meghatározott felelősséggel irányító személy, tevékenysége a szerződésben vállalt építőipari kivitelezési tevékenységnek vagy meghatározott részének irányítására terjed ki)

A papírmunkát az elektronikus építési napló megnyitása( a megrendelőnek rendelkeznie kell díjmentesen igényelhető elektronikus ügyfélkapura , lásd.: NÜJ szám) követi, ahova minden szükséges dokumentációt feltöltünk, megbízzuk a felelős műszaki vezetőt és a megrendelő az építési munkaterületet a megtekintést követően a kivitelező részére átadja.

Majd a munkálatokat megkezdjük a rendelkezésünkre bocsátott építési területen.

És itt jelentkeznek a generál kivitelezés adta előnyök!

Akár a pénzügyi vonatkozást, akár az átfutási időt vesszük figyelembe, mindenképpen előny generálkivitelező jelenléte, akár építésről, akár felújításról van szó. A generálkivitelező nagy jártassággal rendelkezik, továbbá általánosságban elmondható, hogy összeszokott csapattal dolgozik, ebből adódóan az építkezés átfutási ideje jóval rövidebb, mint amikor az építtető saját maga próbálja összehangolni a munkálatokat

Mivel a munkálatok összességére, kötünk szerződést, az építkezés teljes bekerülési díja általában alacsonyabb, mint amikor az építtető saját maga vállalja fel a szervezési tevékenységet, generálkivitelező közreműködése nélkül.

Alvállalkozóinkkal 10 éve dolgozunk együtt. Ezalatt a hosszú idő alatt sikerül a legnagyobb hatásfokú együttműködés elsajátítása. Nagyban segíti a közös munkát, hogy alvállalkozóink a tágabb értelemben vett családtagjaink, akikkel akár egy vasárnapi ebéd közben egy rögtönzött munkamegbeszélést is tarthatunk.

A kivitelezés befejezését követően a megrendelő és a kivitelező között a műszaki átadás–átvétel során egyeztetik az elvégzett munka minőségi követelményeit és annak hiánytalan teljesítését a birtokbavétel követ.


De nem csak építőipari generál kivitelezést vállalunk új és használt ingatlanok esetében, egy- egy munkafolyamat megbízását is vállaljuk, legyen szó kőműves , ács, szigetelési munkálatokról. 

• alapozási munkálatok

• főfalak , válaszfalak falazása

• monolit és előre gyártott födémek készítése

• zsaluzás - állványozás és tetőfedési munkálatok

• csőhálózat és központi fűtés szerelés

• belső vakolás,

• külső homlokzati szigetelések ( polisztirol, ásványi kőzetgyapot) -kel kapcsolatban is tudunk segíteni. 

Szerkezetkész kivitelezésben is számíthat ránk

Általánosságban elmondható, hogy bármi nemű változást, jelen helyzetben válságot, mindig a lehető legnagyobb rugalmassággal szükséges kezelni. Reagálni és nyomon követni a piaci igényeket nélkülözhetetlen napi feladattá vált.

A generálkivitelezés napjainkban egyre inkább kedvelt formája a részben történő kivitelezés.Lehet, hogy éppen ezen megoldás kedvező önnek is!

Téglaépítés a megszokottól eltérő gyorsasággal!

..... és Ön vállalja a befejezést?

Ez mind lehetséges, ráadásul 5% áfával csökkenő építőanyag árak mellett!


Meglévő ügyfeleink már tudják, hogy az első kapavágástól számítva 4-6 hét alatt (az időjárástól , anyagtól függően) elkészül a lakóingatlan szerkezete, amely akár már zárható állapotú.

A tetőszerkezet- attól függetlenül, hogy ácsolt vagy szeglemezes tető- és a külső nyílászárók (melyek már a szerződéskötéskor megrendelésre kerülnek) megléte mind lehetővé teszik ezen állapot elérését. További munkálat szükséges még az 5 % áfához. Mégpedig a szennyvíz és villany alapszerelés, valamint a belső vakolás.

A befejező munkálatok pedig a Megrendelő feladata marad.

Természetesen a fűtéskész vagy befejező munkálatokra is vállalunk megbízást.

Kérjen ingyenes ajánlatot!


Ajánlatkérés