Homlokzati  hőszigetelés

Homlokzati hőszigetelésről

Amikor hőszigetelésről beszélünk, hajlamosak vagyunk kizárólag a homlokzati hőszigetelésre gondolni, pedig ezzel csupán egy átlagos családi ház hőveszteségének mintegy harmadát lehet megtakarítani. A többi hőt a nyílászárókon, padlón és a födémen keresztül veszíthetjük el. Többek között ezért is ajánlott szakember segítéség kérni, akár egy generál kivitelező személyében, aki ezen tényezőket komplex módon tudja összeállítani. A hőszigetelés kérdése összetett kérdés.

De először maradjunk a falaknál!

A homlokzati hőszigetelésről azt is jó tudni, hogy nem nagyon érdemes 10 cm-nél keskenyebb hőszigetelőréteget használni. Lehetőség szerint ne a vastagságon spóroljunk. A polisztirol és a kőzetgyapot a két legismertebb hőszigetelőanyag (a harmadik, kevésbé ismert a levegő). Hőszigetelő képességük közel azonos, azonban a kőzetgyapot jobb páraáteresztő, jobb hangszigetelő és ráadásul éghetetlen!

Nézzük melyik az „elég jó nyílászáró”

Az örök kérdés két vagy háromrétegű legyen az ablak… Generál kivitelezési árajánlatunkban mindig háromrétegű ablakkal számolunk, természetesen ettől eltérni lehetséges.

És miért a három rétegű üveg?

- elnyeli a fényt, tehát csökkentett fényáteresztő képességgel bír ( ez leginkább a nyári forróságban érzékelhető, amikor is kevésbé melegszik fel az adott helyiség.

- jó zajszűrő képesség

-kiváló minőségű keret (energetikai hatékonyság szempontjából is fontos a keret milyensége, hát még a megnövekedett súly szempontjából.

Az üvegszálas keret szerkezeti felépítésének köszönhetően képes megbirkózni ezzel a teherrel anélkül, hogy torzulna vagy túlterhelődne.

- A háromrétegű ablakok két elválasztósávval rendelkeznek, amelyek elválasztják egymástól az üveglapokat.

- az üveglapok közötti légüres tér is gázzal van kitöltve, ami jelentősen megnöveli az ablak energiahatékonyságát

Miért kell a padló és födém szigetelése?

A födémeket általában mostohán kezelik az építtetők és a háztulajdonosok: gyakran semmilyen szigeteléssel nem látják el, még ott sem, ahol a homlokzat megfelelő hőszigetelésére gondot fordítanak és a nyílászárókat is kicserélik az energiatakarékosság jegyében. Ki kell tehát emelnünk a homlokzati és födémszigetelés fontosságát. Rengeteg hő elszökik ugyanis a födémen keresztül is: a hőveszteség 50%-a falakon és a nyílászárókon, 20%-a a lábazaton, 30%-a pedig a födémen keresztül távozik!


Ajánlatkérés